zondag 20 juli 2008

De dakopbouw

Enkele berichtjes terug beloofde ik een schets van de dakopbouw. Uiteindelijk kozen we voor 5 cm PIR ipv 8 cm PUR.
Tussen de FYI-liggers zal Danny De Waele de ISOFLOC-isolatie blazen. Dikte: variƫrend van 36 tot 46 cm.

4 opmerkingen:

Stino zei

Waarom kies je ervoor om nog isolatie bovenop de OSB te plaatsen? Is het niet eenvoudiger om nog hogere FJI's te nemen en vol te blazen met Isofloc als je niet toekomt met de isolatiedikte?

Stijn, die binnenkort LEW gaat bouwen

Gert en Charlotte Deryckere-Accoe zei

Stijn,

Na heel wat overleg tss aannemer, architect en bouwheer werd voor deze opbouw gekozen.
De 5 cm PIR was volgens de PHPP-berekening niet echt nodig. Het geeft ons momenteel een beetje reserve. Nog hogere FJI's... tja, dat was misschien nog een optie. Maar momenteel zitten we al aan 36 cm op de dunste plaatsten. Na de spielatten 46 cm!!!

bert barla zei

Hallo Gert en Charlotte,
Wij zijn bezig (sint-amandsberg) onze rijwoning te verbouwen tot LEW. Voor het plat dak achter gaan we een gelijkaardige dakopbouw gebruiken als jullie. De dakwerkers die we tot nu toe over de vloer hebben gehad, hadden het steeds over het plaatsen van een dampscherm bovenop de OSB en daarop de bijkomende isolatie. Volgens ons niet nodig, aangezien de OSB al een dampscherm is. Zie dat jullie ook direct de PIR bovenop de OSB hebben geplaatst? Vroeg me nog wel al of je de naden tussen de OSB-platen nog met pro-clima hebt afgeplakt?
met vriendelijke groet,
Bert

Gert en Charlotte Deryckere-Accoe zei

Stijn,

de naden zijn niet meer afgeplakt met ProClima. Mocht ik dit opnieuw kunnen doen zou ik dit wel overwegen.
Ik begrijp niet goed waarom dakdekkers nog een dampscherm willen plaatsen tussen de OSB en de isolatie. Het heeft iets te maken met het dauwpunt. Op een bepaalde plaats in de isolatie. Bij passiefbouw is deze theorie een beetje op z'n kop gezet. Best lees je hiervoor de studie eventjes van Isoproc (http://194.150.224.100/service_fysica.html)
Gert